Wobblerkészítés – újabb tapasztalatok

 

Néhány újabb tapasztalatomat szeretném megosztani a fahalfaragókkal.

Az alábbi helyeken leírtakat ismertnek tételezem fel J.

 

  1. http://pecalista.rulez.org/2/benyuswobbler.htm
  2. http://pecalista.rulez.org/2/FaHal.htm
  3. http://pecalista.rulez.org/2/twisteris.htm
  4. http://pecalista.rulez.org/FaHal2/JapanFaHal.htm

 

Főleg az utóbbi leírás nyomán készült fahalacskákkal kapcsolatos tanulságokról írok.

Kezdetben egy darabból készítettem a fahalaimat, az utóbbi szériánál próbáltam ki a két félből összerakós szisztémát. Látszólag több macera van vele, de megéri.

Az ideiglenes összeragasztást kétoldalas öntapadó fóliával a legjobb csinálni. Ragasztás után satuval óvatosan megszorítom, így nagyon jól bírja a faragás és csiszolás megpróbáltatásait.

Ha kész a halforma, ilyenkor kell megmérni a súlyát, és a vízkiszorítását, már amennyiben valakinek van rá lehetősége (legalább 0,1 g pontosságú digitális gyorsmérleggel rendelkezők előnyben J). A súlymérés nem szorul magyarázatra, a vízkiszorítást a következőképpen mérhetjük: Egy pohár vizet felteszünk a mérlegre, lenullázzuk, és a halacskát egy beleszúrt gombostűnél fogva a víz alá merítjük. Az így kapott érték a vízkiszorítás, vagy ha úgy tetszik, a halra ható felhajtóerő. Most kell eldönteni, hogy úszó, lebegő vagy süllyedő csalit készítsünk. A súlyozás megállapításánál kalkuláljuk be a hal saját tömegén felül a drót, horgok, karikák, nyelv súlyát is!

A nyelv helyét még összeragasztott állapotában fűrészelem be, ezután kettéveszem, berajzolom és befaragom a drót helyét, és kifúrom az ürege(ke)t a súlyozásnak. Összeragasztáshoz megkenem a két oldalt, mint a vajaskenyeret, és csipesszel összeszorítom.

Legfőbb előnye ennek a technikának, hogy vízállóbb lesz a halacska, ez a fajta összeragasztás sokkal korrektebb lezárást eredményez, mint a „hagyományos”. A „bevágott has” módszernél fennáll a veszélye, hogy a drótfüleknél megbújik egy lyuk vagy buborék, amit csak akkor veszünk észre, amikor megszívja magát a hal vízzel, és elkezd róla hámlani a festék.

Nem akarom elhallgatni a hátrányát sem: ez a módszer csak kiforrott, „tuti” modellekhez való. A technológiából adódóan nemigen van alkalom a gyártás közbeni próbákra, korrekciókra, mert összeragasztás után már nincs lehetőség érdemi módosításra, ezzel szemben a „bevágott has” szisztéma inkább támogatja a fejlesztést, kísérletezést.

 

Az alufóliás bevonásról.

Illendő impregnálás, alapozó festés után (ld. 1.) kezdjünk hozzá.

A fóliát első lépésben simogassuk rá egy reszelőre. Ez két előnnyel is jár. Egyrészt pikkelymintás lesz a hal, másrészt – és ez a fontosabb – sokkal jobban tudunk majd dolgozni a recés fóliával. Rásimításkor jóindulatúan követi a görbületeket, és egy-két kisebb ránc sem tűnik fel a mintázott felületen.

Ezután szabjuk ki a hal „profilját”, kis ráhagyással, úgy, hogy a hát és a has vonalában csak 1-2-3 mm maradjon fedetlenül. A felragasztáshoz Eporapidot használtam, pár csepp nitrohígítóval kenhetőre hígítva (sima lakk nem jó, mert nem szárad meg a fólia alatt!). Vékonyan kell kenni, ne türemkedjen ki a széleknél! Ezután jön a simogatás, ujjal, finoman, középről a szélek felé. Ha megszárad, meg szoktam mártani 2-3 réteg híg nitrolakkban.

 

Festés.

Karácsonyra megleptem magam egy modell-szórópiszollyal J.

3-4-5 ezer forintért már lehet kapni egyszerűbb típusokat, saját színeket keverhetek, és az eredményt össze sem lehet hasonlítani a szórópalackos festékekkel. Kompresszorom nem lévén, egy pótkereket használok légtartálynak, egy alkalmasan átalakított szelepsapka a csatlakozó adapter. Egy töltés 10-15 hal egyszeri lefújására bőven elég.

(Egyszer kifogyott a levegőm, kocsiba nem mertem ülni, mert este boroztam, de nagyon be akartam fejezni a festést. Nagyot néztek a benzinkutasok, amikor megjelentem a biciklire gumipókozott pótkerékkel J)

A festékeket illetően a kis dobozos (2 dl?) Neoluxot tartom a legjobb vételnek, kb. 3-400 Ft, alig drágább, mint a gyűszűnyi modellfesték. Nagyon szép felületet ad, a fólia csillogása is érvényesül alatta.

És itt az eredmény:

 

 

Benyus

jbenyhe@freemail.hu