Sziasztok!

Amint latom, nyitott kapukat dongettem, a radar tema szepen bontakozik a listan .

En is leirnam sovanyka tapasztalataimat .

Egy baratomnak van a Gabor altal ismertetetthez hasonlo radarja, egy parszor horgasztunk egyutt. Folyovizen (Tisza) a meder melysegenek meresere jol hasznalhato, ellenoriztuk hagyomanyos modszerekkel, lehet neki hinni. Lehorgonyoztunk egy zatony vegenel, ahol hirtelen melyulest lattunk, fogtunk is sullot. Ez persze egyszeri alkalom volt, lehet, hogy amugy is fogtunk volna, mindenesetre a hely kivalasztasahoz hasznos tobblet infoval szolgal.

Halat 1-2-szer lattunk csak vele, biztos a keskeny latoszog miatt. A feneken levo halakat nem igazan mutatja, bar ez inkabb spekulacio, de valoszinutlenul keves halat lattunk.

Holtagon ugy hasznalja a cimbora, hogy a leszuro karo vegere teszi a radar fejet, es a karot kilogatja a ladik elejenel 2 meterre elore. Ez azert jo, mert igy a bedolt fak koze is be tud nezni. Neha lat vele halat, van ugy, hogy fog is mondjuk azon a fan, de meglehetosen laza az osszefugges.

Volt mar, hogy szep lassan rament az etetett helyemre keszegezes kozben. Szepen latszott az etetoanyag felhoje (!), es a halak is. A halak nagysagat nem igazan lehet megitelni, pl nem tudom eldonteni, hogy sneci raj, torpeharcsa gombolyag, vagy eppen fel kilos deverek vannak-e alattam.

Osszefoglalva (Imre baratom velemenye 2 ev utan): Jo jatek a radar, ha nincs kapas, el lehet szorakozni vele. Inkabb a mederrol, mint a halakrol ad hasznos infokat. A mai tapasztalatai birtokaban nem venne meg egyszer, szerinte nem fog azota se tobb halat, mint azelott. Egy ketyerevel tobbet kell cuccolni.

Udv

Benyus