A kevlareloke temaban:

Én legtobbet csukara horgaszom, legalabbis az egyik botom telen-nyaron atszereletlenul uszos csukazora van szerelve. Amiota eloszor talalkoztam a kevlar elokevel, azota csak ezt hasznalom, bar nalunk egy idoben nem lehetett kapni, es akkor szoktam ra a wolframszalasra.

Nagyon sok csukat fogtam mar, szazon biztos felul van, de igazan nagyokat meg nem. 4 kg korul volt a legnagyobb. Nyugodtan kijelenthetem, hogy nekem meg _SOHA_ nem ment el azert csukam, mert a kevlart elharapta!!! Ment el ugy csukam, hogy a zsinort elharapta, de ez kevlarhianyos idoben volt, amikor csak rovid, alig 10-12 cm-es eloket kotottem, es a nagy allat melyen nyelt. Normalis esetben kb. 25 cm kevlareloket kotok, esetleg 30-at. karikas fulu, egyagu horgot hasznalok, es palomarral kotom. Ugyanigy a masik vegen a forgot. Ez tapasztalati hossz, eddig mely nyelesnel sem volt gondom. Azert szeretem a kevlart, mert a sullo is felveszi, nem ugy mint a drotot. Az is biztos, hogy amig kapni lehet, es nem tep meg vele az orszagos rekord csukesz, (amit tudok biztosan, hogy egyszer megfogok!), addig en kevlart fogok hasznalni, vagy wolframot, ami szerintem jobb barmelyik drotnal, csak piszok draga.

Az teny, hogy a kevlarra oda kell figyelni, es ha elkezd kirojtosodni, akkor _azonnal_ cserelendo. De altalaban 4-5 csuka utan lecserelem a kevlart az allando csukazomon is. Egy nehany Tisza-tavi csuka megbanta mar, hogy a kevlarelokemmel talalkozott.

Gorbuljenek a botok!

Zotya from the waterless Debrecen