Hal lista!

Kerdeztek egy paran, hogy mi kell a kisgephajo vezeteshez.
Azert irok errol mivel tavaly csinaltam meg mind a kisgephajoit mind a vitorlas vizsgat es igy elegge friss infokkal rendelkezek.
4 KW felett kotelezo a vezetoi engedely megszerzese. Nem kell tanfolyamra jarni, bar en jartam de ez az en absz amatorsegem miatt kellett. Uszni tudast nem kell bizonyitani, hanem egy nyilatkozatot kell alairni amiben kijelented, hogy tudsz uszni. Szukseges meg egy friss orvosi igazolas es minimum az alapfoku iskola /8 osz/ elvegzeserol szolo igazolas. 4 elso es 4 masodik is jo. Jelentkezni budapestieknek a Pest Megyei Kozlekedesi Felugyelet Hajozasi reszlegen lehet I.Batthyanyi u.3.I.6. Itt adnak egy csekket a vizsgadij befizetesere es lehet kerni vizsgaidopontot. Az elmeleti vizsga kezdodik a Hajozasi Szabalyzattal. Ezt nagyon komolyan kell venni mert ha ez nem jo akkor az elmeleti vizsgat sem lehet folytatni. Ha ez jo akkor mar eleg nehez megbukni de neha a jobbaknak szokott sikerulni. A tovabbi elmelet all


1 Hajovezetestan
2 Foldrajz, vizrajz, meteorologia.
3 Hajoelmelet, hajogeptan, hajok szerkezete epitese felszerelese.
4 Vizi kozlekedesi ismeretek, vizbol mentes, elsosegelynyujtas.


A vitorlasoknak meg plusz Vitorlazas elmelet
A gyakorlati vizsga egy elindulasbol vizbol mentesbol
es kikotesbol all. Tehat a motorost elbol meg lehet csinalni tanfolyam nelkul is de a vitorlasnak mar szerintem nem art mivel sokkal nehezebb.


Mondjuk Fa Nandinak nem szukseges.
Ennyi. Ha valakinek meg van kerdese szivesen valaszolok.

udv PA