Naszoval!

   Reggel het korul indultunk a Hableany elol, a haverom csonakjaval.  A vizen nagy volt a parassag, rosszak a latasi viszonyok. A 6. obliton be, majd...... .....   az mar a Borzonat.  Kb. 1,5-2 m vizre alltunk. Setalos uszos cuccal nyomultunk, egy nehanyat dobtunk pergetve is.  Marha nagy szel volt, hulye hullamzas.  Egy mozditas sem esett. Delfele, mintha elvagtak volna, elallt a szel, es par percre kisutott a nap. ekkor indult meg a kapas.  Egy ropke fel ora alatt, eloszor HZoli fogott egy masfel kilos forma csukkot. Majd Robi elbaltazott egy kapast.  Utana en fogtam egy harom kilosra saccolt allatot. (Kesobb, a pontos merlegelesnel itthon, 2,55-nek bizonyult. Majd, mikor meg ennek a bilincselesevel voltam elfoglalva, akkor akasztott HZoli egy kesobb 7,1 kg-osnak bizonyult krokit. Kb. ugyanazon ahelyen, faban, ill. a sekelyebb es melyviz hataran nyilt vizen jottek.
   Ezekkel elvoltunk egy darabig, nem volt kapas. Kozben valtozott az idojaras. A nap elbujt majd ujra elojott. olyan 2 ora korul lehetett, felfigyeltunk ra, hogy a csonak masik oldalan a nyilt vizen, kb. masfeles vizen rabolgatnak a csukak Ekkor atdobtunk oda. Innen is kijott egy 7 kg-os (Robi) meg egy harmas forma, az elobbinek kikopott testvere. (Csekelysegem) Utana Robi fogott meg egy kb. kilost, es HZoli egy hasonlot, mint az elso hala.
   Delutan harom ora korul kod kezdett ereszkedni a vizre, ezert elindultunk kifele. A rossz latasi viszonyok mellett egy kicsit felre tajekozodtam, es kinn a nagyvizen belementunk egy sekelyesebb reszbe, ahol a csigat megfogta az iszap.Gyors stiftcsere. (Azt hiszem, rekordidot ertem el a motorom stiftcserejenel) Mentunk tovabb. Vegul problema nelkul elertuk a kis csatornat, es az oblitot. Gyors elpakolas, a cuccok rendezese, es hazafele forditottuk a kocsirudakat.
Zotya from the waterless Debrecen

Zotya beszamolojahoz:
Radics Robi csukaja  7,00 val merlegelt, szep hosszu  88, cm es allat volt nagyon keves ikraval  de valami nagy sarga elfereggel a gyomraban (Robi elmondasa szerint.).Az enyem sokkal koverebbnek tunt,  igaz csak 86 cm de 50 cm kerulet  es 7,10 kg (ebbol 90 dkg ikra).a ket kicsi masfeles-koruli tejes volt, mindharomnak ures  a gyomra... A kapasuk nagyon maszatolos volt,  az uszot kb csak 5 centire vittek  le, latszott ahogy komotosan forgatjak be a kishalat, persze ugyesen csak azutan vagtunk be hogy hatarozottabban elindultak vele (1-2 perc) A farasztas relativ rovid volt,  eleg hamar megszakoltuk oket, igaz az enyem a  csonakban szettepte a meritot.  Zotya  haromkorulijei is hasonlokeppen kaptak, erdekes csak akicsik produkaltak igazi
cuppantos kapast.  A kapokedvuk  12 utan jott meg amikor picit kisutott a nap es megcsendesult a viz.
adalek:
ahhoz kepest, hogy harman igy eloszor horgasztunk  egy kismeretu, elegge szivargo csonakbol, a labunk majdlefagyott a hidegben, szel is volt, kod is  volt... nagyon jol ereztuk magunkat, nagyokat rohogtunk, igaz Zotya mindmaig nemmeselte el a viccet amibol csak  a poenra emlekezett (de ezt 50x) hogy :   höööö ,   csiga.......   ami kesobb  höööö csuka-ra valtozott.....
:-)))
hasonlo kellemes rablozast kivanok mindenkinek
       hzoli
 

hzoli es Radics Robi (Makkasz) meg a csukkokhzoli es a 7,10-es